BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

hout bpg muris

Ondanks de vele innovaties in plaatmateriaal en kunststofproducten met houtlook, blijft hout voor velen het favoriete bouwmateriaal. En terecht: er gaat niets boven de geur van echt hout. Bij BPG Muris vindt u kwaliteitshout voor vele toepassingen, binnen en buiten. Wij adviseren u graag over de sterkte en de levensduur van verschillende houtsoorten wanneer u deze voor uw project gaat gebruiken. Zo weet u zeker dat u met het juiste hout aan de slag gaat. 

Vuren en grenen


Vurenhout komt van de fijnspar. Wij hebben vurenhout altijd volop op voorraad, want het is de meest gebruikte houtsoort in Nederland. Niet verwonderlijk, want u kunt het gemakkelijk bewerken. Beitsen, lakken, verven... impregneren zodat het beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf: vurenhout leent zich er prima voor. Dit hout wordt vooral gebruikt voor stijlen, regels en kapconstructies, maar mooie stukken vurenhout kunt u ook prima gebruiken voor binnen. Grenenhout komt van de grove den. Het lijkt op vurenhout, maar is vaak iets warmer van kleur. Ook grenen is eenvoudig te bewerken. Het wordt onder andere gebruikt voor rabatdelen, dat zijn planken met een geschulpte rand die in elkaar geschoven kunnen worden.

Tuinhout

Gewoon vuren en grenen houden het maar een jaar of vijf uit in de tuin. Door vocht gaat het hout werken en in het ergste geval rot het weg. Maar er zijn ook speciale soorten grenen- en vurenhout die geïmpregneerd zijn en daardoor wel bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en vocht. Ideaal voor gebruik in de tuin is hardhout. Hardhout is van nature al vocht- en weersbestendig. Doordat hardhout een natuurproduct is, lopen de kleuren van lichtgeel tot roodbruin. Dit zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling van het hout.

Bel mij